Allt-i-Kummelnäs
Kummelnäs Gård 1976 
      Historia      Natur      Debatt      Klotterplank      Privat      Föreningar    Kontakt   


 Privatpersoner
Mail-lista
Egen mail-adress
Boo Områdesnämnd
Sätt startsida

DEMONSTRERA MOT UTOMSTÅENDES ÖVERKLAGAN AV DETALJPLAN

Detaljplanen för Grävlingsberg/söder Grävlingsberg har blivit överklagad. Första spadtaget för kommunalt vatten och avlopp skulle kunna ha påbörjats i januari men tre personer med familjer, personer som bor utanför planområdet (!) har överklagat beslutet. Tre personer som inte själva påverkas men som har en bestämd uppfattning att vägar ska vara i kommunens ägo. Detta trots att en stor majoritet av de boende i området har röstat för enskilt ägande (ca 75% i planområdet, över 95% i Risets område). Detta drabbar alla oss som bor trångt, som har illaluktande vatten eller illa fungerande avlopp.

Två dem heter Karin Norman och Bertil Damberg, båda representanter för Socialdemokraterna i Nacka. De sitter i Boo Områdesnämnd och har motarbetat planen från första stund. De driver nu en personlig strid för sina politiska visioner. Om dom vinner kan vi få betala minst 100 000 kronor mer per fastighet för upprustning av våra vägar.

Om dom driver frågan ända till regeringsrätten så kommer det att ta minst 3 - 5 år till innan vi kan bygga ut och få kommunalt vatten och avlopp.

Sitt inte och var arg i din lilla stuga, passa på att visa vad du tycker! Namnunderskrifter har börjat samlats in. Vi har redan över hundra hushålls påskrifter.

DEMONSTRERA DEN 1 MAJ KLOCKAN 14.00


Vi samlas vid Kummelnäs kapell och vandrar till de båda politikernas hus och där överlämnar våra protestlistor.

Passa nu på att göra nåt. Ta med plakat om ni orkar, håll tal om ni vill. Pressen är informerad. Träffa dina grannar som är lika arga som du. Ju fler vi är desto bättre.


Vi ses den 1 maj!

Niklas Ohlson, Risvägen 29, niklo@telia.com
Henrik Fischer, Båtvägen 3, h.fischer@telia.comLäs mer om tidigare böcker

© 1999-2018  Allt-i-Kummelnäs

ver 2.3